jueves, 14 de marzo de 2013

Stolen Jeans and a Challenge

Chicísima Elena from Bags Boots & Beyond -blog challenged me to tell a little something about me and my blog through 11 little details of my own, plus her questions.
Kiitos kaunis!

 As this is going to be another post in Finnish - that unbearable dwarf language only spoken by us weirdos in far far away country in the corners of Scandinavia- you others can enjoy my today's look in pictures.
Note the jeans that I stole from my man's closet. Sorry cielo!

I'm a bit of a wardrobe nazi and make my man's old dirty football shirts magically disappear from time to time. Does anyone know why men need three dozens of them? Anyway, these Chevignon jeans can stay forever! I love the deep lilac blue color.
Jatkakaamme siis selvällä suomen kielellä!
Jutun juoni on kertoa 11 asiaa itsestään ja vastata annettuihin 11 kysymykseen.

See how intelligent my dog looks. They might be right saying that dogs look like their owners...
Ensin siis 11 asiaa meikämannesta:

1. Olen asunut vajaat kymmenen vuotta ulkomailla. Meksikoon lähdin "puoleksi vuodeksi", mutta pian kosahtaa viisi vuotta mittariin. Mañana, mañana...
2. En ole siivonnut, silittänyt tai pessyt pyykkiä neljään vuoteen. Eikä hävetä pätkääkään! Meillä aloitti aikoinaan kotiväkivaltaa kohdanneiden naisten työprojektin kautta ihana rouva Estela käymään viikoittain, eikä loppua näy. Hänestä on tullut kuin perheenjäsen.
3. Ilmoittauduin viime viikolla Spartan Race -nimiseen gladiaattorityyppiseen sprinttijuoksukisaan. (Skumpalla oli osuutta päätöksentekoon)
4. Mulla menee yleensä salamana hermot sisustukselliseen epäjärjestykseen, mutta selvisin hengissä asuen yli viikon kolmenkymmenen muuttolaatikon ynnä jätesäkkien keskellä. Muuttopäivän jälkeiselle viikolle osui ihan pirusti duunia, vuoden ensimmäinen muotiviikko ja muuta hässäkkää.
5.Inhosin Suomessa asuessani sydämeni kyllyydestä Iittalan poroja, tervatyynyjä, tuikkurykelmiä ja Muumi-mukeja. Ulkomailla tämä nostalgiaesineistö on salakavalasti hiipinyt elämääni. Eilen huomasin, ettei kahvikuppeja muita olekaan, kuin Muumi- sellaisia. Help!

I love how these BF jeans make me look like tough construction worker! The toughest ones that wear bow-belts and heels, I mean.
6. Käyn kuukausittain suoristuttamassa mun kulmakarvat. Kyllä, luit oikein. Taas yksi "välttämätön" kauneustoimenpide, jonka olen kätevästi apinoinut latinoleideiltä. Toimii!
7. Hengailen paljon ikkunaostoksilla oikeissa kaupoissa.On ihanaa olla apajien äärellä fyysisesti, eikä ihailla juttuja vain netissä. Hyviä puolia on myös suhteiden luominen myyjiin: aleaikaan on ollut suurta iloa siitä, että makuni tunnetaan...
8. Olen lehtifriikki ja uutishaukka. iPadin myötä tosin onneksi kotiin kannettu paperijäte on vähentynyt. Puhuimme mm. stylistiystäväni kanssa Monoclen tilauspalvelun ympäri postittamaan kuriiripostilla (ilman erityismaksua) lehdykän meille tänne Mehikoon, koska paikallisen postilaitoksen kanssa meni elämä ja hermosäikeet tilauksen alkuaikoina. Viimeisin investointini on WWD, jonka virtuaalitilauksen keksin Mikon blogipostauksen kautta.
9. Vuodet ulkomailla ovat kasvattaneet itseluottamustani ja rohkeutta valtavasti. Isossa ja pienessä mittakaavassa. Ei sillä, että olisin ollut varsinaisesti mikään avuton seinäkukkanen koskaan, mutta hurjan paljon epävarmempi siitä mikä mä olen ja mihin pystyn.
10. Olen todella ison osan vuedesta työmatkoilla. Se on palkitsevaa mutta rankkaa.
11. Voi mennä helposti kuukausia, etten puhu yhtään suomea. Paitsi koiralle.

Does my butt look big in this? Yes, and it's supposed to!


Ja sitten Elenan kysymyksiin:

1. Luottomeikkituote ja miksi?
Estee Lauderin Ideal Light -valokynä. Koska mulla on ihan törkeet silmänaluset a i n a.

2. Luottohiustuote ja miksi?
DermOrganicin Intensive Hair Repair Masque. Tämä riisikeratiinia ja arganöljyä sisältävä ihmeaine on ainoa, joka selvittää pöheikköni shampoon jälkeen.

3. Tuotemerkki, jonka laatuun voit aina luottaa?
Jaa-a, onko sellaisia enää olemassa? No sanotaan, että Diane von Furstenberg. Ihan vaan siksi, että jokaikinen riepu, kengät ja laukku mitä mulle on siunaantunut tältä rouvalta on ollut priimakamaa hintaansa nähden. Arvostan, että vaatteet ovat todella monikäyttöisiä ja kestäviä: sama kolttu töihin, kaffille, bileisiin...

4. Lempilaukkusi ja mi(t)kä vielä puuttuu valikoimasta?
Chanel 2.55 Square Flap mediumina. Tykkään hänestä juurikin tuon erikoiskoon takia. Ja sitten.. No, keräilijältähän puuttuu ikuisesti joku, mutta käyn kerran kuussa hivelemässä sinistä Chanelin Boy Bagia. Puuttuu vaan ihan vaan "pari" tonttua jotta saisin sen kotiin. Öögaa saa myös McQueenin Skull Clutch, mutta seuraavaksi meille muuttaa Stellan Falabella foldover.


Something girly on a tomboy day: a cute bow belt.

5. Paras ravintola Suomessa?
Älkää vaan kysykö minulta! Viimeksi Suomessa vein kultani Hesburgeriin (olin kieltäytynyt viime visiiteillä). Rakastan ravintolassakäyntiä, mutta joko mulla on ollut huono mäihä tai olen liian vierotettu eurooppalaisesta fiinistelystä ja viimeiset Suomessa nautitut raflaillalliset ovat olleet vähän valjuja kokemuksia. Tykkään Sea Horsesta ja Troikasta.

6. Ikimuistoisin matkasi ja miksi?
No, yksi matka joka ei ikinä unohdu mielistä oli joskus vuonna 199X, kun meikä ja kuusi mimmikaveria lensi Rhodokselle Beach&Boogie -lomalle. Alaikäisinä. Voitte ehkä kuvitella, että kylmäksi ei jäänyt hotellinpitäjä, baarimikot tai norjalaiset pizzalähetit.

7. Jos luet blogiani, miksi pidät siitä?
Luen blogiasi Elena siksi, että tykkään siitä että kirjoitat Muodista. Isolla ämmällä. Sulla on sopivan normaali ja aikuinen ote aiheeseen, ilman minä-minä-kato-mun-tusinakuteita-ja-massalaukkuja-minä -alleviivausta. Kirjoitat sillä tavalla, että persoonasi tulee läpi silleen sopivasti, tunnen sielunsympatiaa ja voin samaistua sun juttuihin. Tykkään myös, että katselet, inspiroidut ja kirjoitat tyyliasioista nk. "Suomi-boksin" ulkopuolelta. Huomaa, ettet lue ja toista sitä ainaista blogilitaniaa ja niitä jokamiesostoksia.

Heels are Lanvin. They're love.


8. Mikä on paras ja huonoin ominaisuutesi?
Olen rohkea ja avarakatseinen, se on parasta! Mutta myös äkkipikainen ja nopeasti kyllästyvä. Näiden puolien kanssa koetan kovasti harrastaa itsetutkiskelua ja -kasvatusta.
 
9. Oletko ura- vai perheihminen?
En usko, että täytyy olla sata-nolla kumpaakaan. Mä en ole koskaan, ikinä ollut perheihminen sanan varsinaisessa merkityksessä, todellakaan. Toisaalta mä olen Lattareissa kasvanut uudella tavalla arvostamaan perhettä yhteisönä ja tahtomaan mahdollisesti omankin. Samalla lailla nautin hurjasti mun uran tuomista haasteista ja aion saavuttaa lisää. Kuitenkaan en elä tehdäkseni töitä, vaan teen töitä voidakseni elää mua kiinnostavaa elämää.

10. Mikä SINUSTA tulee isona? 
Alan paras PR-hemmo.

11. Kerro jotain itsestäsi, mitä kukaan ei vielä tiedä?
Viime aikoina olen miettinyt sekä tatuoinnin ottamista että lähtemistä osakkaaksi kiinnostavaan yritykseen. Tatskahommasta kun ei koskaan tiedä miten naurettavalta se näyttää "isona", joten päätin sijoittaa siihen firmaan.

KIITOS JA ANTEEKSI!No hay comentarios.:

Publicar un comentario